Sama kierownica jest dość droga. Z założeniem raczej nie będzie problemów
Długośc życia żarówek H4/H7
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez marekzuto zalezy od tego ile jezdzisz - ja mialem w maluchu 10 lat - bo stał głownie w garażu
[ Dodano: Nie 04 Sty, 09 22:37 ]
Zamieszczone przez pantolczyli 5,5 roku i jeszcze wszystkie są ok
Żarniki już mają pewnie wypalone, ale na razie są ok
Ale mam coś gorszego - na kloszach lamp mam setki małych pęknięć. Te klosze są z jakiegoś tworzywa, a nie ze szkła i coś z tym jest nie halo :evil:Jarek "Vinci"
Komentarz
-
-
Ja w poprzednim autku miałem BlueVision...porażka...wytrzymały 6 miesięcy...czyli w moim przypadku jakieś 15tys km.Opel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3
Komentarz
-
-
zalezy jak mocna zarowka, w sensie im mocniejsze swiatlo tym cienszy drugik zarnika i duzo szybciej zarowki mowia papa. tak jest miedzy innymi z nowymi BV, gt150, osram +90% dobry zamiennik to philips vision+, allweather , osram coolblue, +50%
dlatego standardowe bez zadnych +20, +50 +1000 sa najtrwalsze (i duzo tez zalezy od kondysji instalacji elek, oraz samych kostek do zarowek)
AGR 98r od nowosci jezdzily prawie 7lat. dodam ze auto jezdzilo caly czas z wlaczonymi swiatlami pomimo ze jeszcze nie bylo nakazu
spekniecia na poliwenglanie sa rezultatem wysokiej temp wewnatrz klosza, i tym ze glowna wiazka przebiega powiedzmy przez srodek.
o temp reflektora mozna sie przekonac posiadajac w zwyklych lampach z zarowkami h4/h7 posiadajac spryski, jak juz brud zaschnie to mozna sobie psikac a psikac, przy xenonach brud schodzi w 70%
Komentarz
-
-
andriu21tg, wiem , że w godzinach się liczy. Ale przy moim trybie jazdy z cały czas włączonymi światłami lepszy obraz dają przejechane km niż godziny świecenia. Dlaczego? to Ci piszę. Dwóm osobom wytrzymały żarówki 1 rok. Jeden przejechał w roku 30kkm drugi 10kkm.
W Fabii I te same żarówki H7 BlueVision Philips wytrzymywały mi dokładnie 1 rok, ale wtedy nie jeździliśmy na światłach całą dobę.
W tej chwili założyłem H7 NightGuide Double Lifetime Philips i na razie mogę powiedzieć tyle, że lepiej w nich widać niż w H7 BlueVision Philips.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez andriu21tgkonstrukcja klosza tez ma znaczenie... zreszta jak sie niema co sie lubi to sie lubi co sie ma kazdy kupuje na co go stac , oraz jest niepisana granica ile mozna dac za zrodlo ... ja sie tym nieprzejmuje byle by dobrze swiecila
Wracając do Fabii, w końcu założyłem zwykłe żarówki i na nich jeździłem aż do końca jej u mnie. Fabia I miała problem z napięciem i palącymi się żarówkami.
Co do pieniędzy wydawanych za żarówki, to jest tak jak napisałeś. Tylko co przez to chciałeś udowodnić ?Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez andriu21tgkazdy kupuje na co go stac
Bardziej wydaje mi się, że to efekt "ekologiczności" wszystkiego - bez znaczenia czy ma to jakiś sens. Mam wrażenie, że niedługo auta po zakupie zaczną się same rozkładać ekologicznie i po 10 latach będziesz mógł zakopać fure w ogródku i posadzić na niej kwiatki.Jarek "Vinci"
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pantolOstatnio widziałem podobny efekt (popękane klosze) w 3-letnim mercu - tak więc nie dokońca tak jest z tym "na co go stać"Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AdamBZamieszczone przez pantolOstatnio widziałem podobny efekt (popękane klosze) w 3-letnim mercu - tak więc nie dokońca tak jest z tym "na co go stać"
Mam nadzieję, że już to poprawili i Tobie rzeczywiście nie popękająJarek "Vinci"
Komentarz
-
-
wiecie jak kogos stac na merca to i stac go na zarowki do niego ... skoro stac kogos na octe za (strzelam) 40 tys pln a potem chce zaoszczedzic 3 pln na zarowkach no to cos nie tak...ja rozumiem zaoszczedzic na radiu , glosnikach, zapachu kokosowym nad lusterko, ale na takich zeczach jak zrodla swiatla czy tez np ogumienie to raczej sie nieoszczedza bo to jest nasze bezpieczenstwo.. wszystko zalezy jak kto ma daleko posuniety instynkt bezpieczenstwa jeden kupi uzywane opony bo go niestac i ok ale jesli ktos kupuje " nadlewki" a mogl by kupic "nowki"bo go stac ale mu szkoda bo woli kupic nowe glosniki do auta .. to wiecie....
Komentarz
-
-
witam,
dziś mam xenony, na pewno będę płakał jak się spalą...ale wcześniej posiadałem zwykle H7 w innym aucie i powiem szczerze, że wymian dokonywałem regularnie co 1.5-2 lata. zawsze jakaś padła. czy była to zwykła biała czy też lekko niebieska a nawet ostatnio kupiłem jakieś pozłacane...wszytko to trzymało max. 2 lata. :wink:
Komentarz
-
Komentarz